onsdag 11. januar 2012

Flis

Prosessen med begge badene, kjøkkenet, vindfanget og vaskerommet har, som alle andre avgjørelser i huset, vært en lang prosess. Vi har vært mye fram og tilbake. Vi har bestemt oss, ombestemt oss, bestemt oss og ombestemt oss igjen. Men nå, nå har vi bestemt oss - og nå er det oppriktig litt for sent å ombestemme seg igjen. Heldigvis! Nå har vi bestilt og betalt, alle flis er straks nedpakket og på vei til Verdal for å gjøre sin nytte i huset vårt.

Hovedbad

Tanken med hovedbadet har hele tiden vært å holde det i varme jordfarger, og ikke bruke for små flis. Vi ønsker oss i hovedsak store, rene flater. Vi valgte oss et brunt gulv, og en beige veggflis. Baderomsinnredningen ble bestilt, også denne i brun. Da vi kom tilbake til flisbutikken fikk vi beskjed om at gulvflisene var gått ut av produksjon, altså var det ikke mulig å oppdrive disse mer. Et lite øyeblikks mismot ble snudd til fullstendig suksess da den fantastisk flinke ekspeditøren på Right Price Tiles i Trondheim presenterte oss for et alternativ. Og dette alternativet blir vårt hovedbad, selv om vi til å begynne med var noe skeptisk til at veggflisa ble såpass smal. Men vi tar sjansen, og vi er veldig fornøyde nå:

Gulvflis på hovedbadet. Denne er 60 * 60 cm, og ikke fullt så ru som den kan se ut på bildet. Den heter  Cement Mocha 
Veggflis på hovedbadet. Denne er 20 * 60 cm, og heter Fresh Blanco 
Mosaikk til hovedbadet. Disse er 2,3 * 2,3 cm, og skal plasseres i dusjgulv, samt en stripe opp veggen i dusjen. Denne heter Mosaic Cristal EarthLite bad:

Når vi bestemte oss for farger på det lille badet, hadde vi i utgangspunktet lyst til å la det gå i noe samme farger som hovedbadet, men samtidig bryte litt i forhold til gulvet og innredninga. Vi valgte å gå for hvit innredning, og svart gulv. På veggene har vi valgt ei flis som det er litt grått i, når man legger den sammen med den sorte gulvflisa. Dersom man legger denne flisa sammen med en brun gulvflis, vil man se at det også er mye beige i den. På denne måten opplever vi at badene ikke blir totalt forskjellige. I tillegg har vi valgt oss mosaikkflis som går i samme mønster og farger som gulvflisa, og denne skal vi ha i gulvet i dusjsonen, samt opp langs veggen i dusjen. Denne mosaikken har vi ikke bilder av, men resten av flisene til det lille badet har vi satt inn nedenfor:

Gulvflisa på det lille badet. Denne er 33 * 33 cm, og heter Vogue Nero

Veggflis til det lille badet. Denne er 25 * 50 cm, og heter Vogue Blanco

Kjøkkenet

Etter mange runder fram og tilbake bestemte vi oss for at vi skulle ha flis på gulvet i selve kjøkkenkroken. Vi har valgt oss ei kjøkkeninnredning som er hvit/beige, og med to brune overskap. Benkeplata er grå/brun, og flisa vi har valgt oss til gulvet er mørk brun, og stor:


Gulvflisa til kjøkkenet. Denne er helt lik den vi skal ha på gulvet på hovedbadet, bare litt mørkere brun. Denne er også 60 * 60 cm, og heter Cement Cafè
Vindfang og vaskerom

I vindfang og på vaskerommet har vi bestemt oss for å ha lik farge på gulvflisa, da disse rommene ligger vegg i vegg. Vi har valgt oss ei grå flis, som i vindfanget skal være 60 * 60. I tillegg har vi bestilt med et kvadrat av den samme flisa i 15 * 15, slik at vi om ønskelig har mulighet til å plassere denne slik at den store flisa forskyves noe. På vaskerommet skal den være 30 * 30:

Flisa til vindfanget og vaskerommet. Denne heter Eivissa Carbón
Vi får nå flisa fraktet fra Trondheim enten like før helga, eller like etter. Og da er det bare for flislegger å begynne. Vi gleder oss veldig til å få se rommene ferdig, det blir spennende å se om kombinasjonen av farger og mønster blir like bra som vi forestiller oss.

2 kommentarer:

  1. Vi har også kjøpt fliser fra right price tiles :)Vogue nero skal vi ha på vaskerommet!:)

    SvarSlett
  2. Det var mye fint å velge i på Right Price Tiles - vi måtte gå mange runder før vi klarte å bestemme oss =) Men Vogue nero var faktisk en av de flisene vi bestemte oss for første gang vi var i butikken =)

    SvarSlett