tirsdag 10. januar 2012

El- og rørinstallasjoner

Elektrikerne og rørleggerne er nå ferdig med første del av sitt arbeid, og vi er nå klar for neste steg på veien mot et ferdig hus!
Først ute var rørleggerne (Sveberg), som har lagt ferdig oppleggene innvendig. Når alt annet innvendig er ferdig, skal rørleggerne komme og koble til kraner og vasker. Deretter fikk elektrikeren Roy Olsen, som er en veldig flink og kunnskapsrik elektriker, råde i huset, og vi fikk mange gode råd og tips angående hvordan vi skulle legge opp spotter blant annet. Vi har bestemt oss for å gå for LED-spotter (LED = Light Emmiting Diode), noe som bidrar til at vi bruker lite energi på belysning. Dette fordi en LED-spott har liten wattstyrke, som igjen fører til lavt strømforbruk. Utviklingen de siste par årene har ført til at LED-spotter i dag har tilnærmet lik farge på lyset som en halogenspott. 
Det er også lagt opp til smarthuskonseptet xComfort, som gir mange muligheter for automatisk styring av både lys og varme, samt tekniske installasjoner. Vi mener og tror at disse løsningene vil bli energibesparende på sikt. I tillegg er også kravene til ny bolig i dag meget høye i forhold til tetthet, så den totale energibesparingen skal bli merkbar. 
Med tanke på den digitale utviklingen i musikkmarkedet har vi fått lagt opp rør for høytalerledninger, slik at vi kan felle høytalere i taket på hovedbadet, vaskerommet, stue og uteplass. Dette gjør at vi kan benytte oss av blant annet spotify og wimp trådløst, med styring fra f.eks. iPhone. For oss, som bruker mye tid på musikk, er dette en mulighet vi ønsker å benytte oss av når vi nå bygger nytt hus. Her er det lagt opp til spotter i taket på badet

I denne stua skal vi ha en vegg hvor tv, høytalere, forsterkere osv bygges inn i veggen

Dette er teknisk rom, og her blir det fullt!

Fordelingsskap til gulvvarmen. Disse har vi to av i huset

Her er det lagt opp til utslagsvask, samt vaskemaskin og tørketrommel

"Frisørluke", som er en del av sentralstøvsugeren. Disse har vi tre av: i yttergangen, på vaskerommet og på kjøkkenet

Mange frie rør før de finner sin plass i sikringsskapet

Utedelen til varmepumpa. Det er en Mitsubishi Hydrolution 12kW luft/vann varmepumpe.

Nå er snekkerne "våre" i gang igjen, og de skal nå i første omgang kle badene med rupanel og gips, slik at flislegger Johnny Lorvik kan begynne å smøre membran før flisene skal legges. Videre skal snekkerne kle tak og vegger i hele huset. Nå vil det nok igjen skje mye på kort tid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar