fredag 3. februar 2012

Framgang

I hele huset har det vært enorm framgang etter jul, og vi begynner nå å innse at huset faktisk er ferdig om ikke så altfor mange ukene! Nå må alle avgjørelser tas, også de som vi har avventet med. Og vi har funnet ut at det er da vi fungerer aller best, når vi har et visst tidspress. Så nå har vi fått gjort mange gode (håper vi) avgjørelser. Det vi nå mangler er litt konkludering angående farger, og hva vi skal gjøre med den vegge på kjøkkenet hvor ventilatoren står. Vi har vært innom tanker både om tapet og maling, men har nå tenkt litt på om vi kanskje skal pusse denne veggen på samme vis som vi skal gjøre på stua. Foreløpig kjennes dette som den beste ideen så langt!

Midt i alle disse forberedelsene har vi vært gjennom både ryggoperasjon (Thomas) og utflytting og vasking av hus (Camilla, nødvendigvis, ettersom at Thomas var opptatt med å opereres). Dette ble en prosess under kraftig tidspress, og hadde det ikke vært for brannvesenet på Verdal hadde vi nok ikke rukket alle tidsfrister. Men å få 8 brannmenn på døra har stor betydning, og på 1 time var hele huset tømt for møbler. Det var helt utrolig, og vi er evig takknemlig!!
Nå er vi innkvartert hjemme hos Camillas foreldre, og her blir vi til huset vårt er ferdig. Og det ser ut til å bli veldig snart.

Walk-in-closet

Det første rommet som fikk ferdige vegger og tak, var walk-in-closet. Nå mangler vi lister og lys, så er det rommet fiks-ferdig!

Walk-in-closet

Walk-in-closet, mot soverommet vårt
Adrian´s rom

Adrians rom er ferdig sålangt: veggene har fått MDF-plater og vinduskarmer, og nå mangler vi gulvet. 
Vinduskarmen er på plass

Adrians rom, her er vinduskarmene på plass
Adrians rom: her har veggene fått MDF-plater

Adrians rom. Det rommet inn mot høyre ved vinduet blir et lite garderoberom. Til høyre ser vi et fordelingsskap for gulvvarme. Dette skapet skal vi selvsagt få skjult på noe vis.

Gjestebad

Gjestebadet er nå klart for å smøres med membran, etter at veggene ble kledd med gipsplater. 
Gjestebadet er kledd med gipsplater, og står nå klart for å smøres med membran

Dusjhjørnet på gjestebadet

Gulvet i dusjen på gjestebadet er avrettet, da det var litt for grovt til å kunne legge flis

Vårt soverom

På vårt soverom blir det tre vegger med sponplater, som nå er strilagt - disse veggene skal males. Den fjerde veggen skal kles i de samme gulvplankene som vi bruker rundt omkring i hele huset. Takplatene er på plass.
Soverommet vårt. Veggen rett fram her skal kles i gulvplanker
Soverommet vårt er kledd med sponplater, og er klar for å strilegges

Fra soverommet vårt går det skyvedør inn til walk-in-closet, og videre inn til badet vårt

Hovedbadet

Per dags dato er hovedbadet veldig straks ferdig flislagt på veggene. Først ble gulvet avrettet, på grunn av at det var litt for grovt. Vi skal dessuten ha store flis på det badegulvet, og derfor kan vi ikke ha for mye fall i gulvet.
Hovedbadet før avrettingen ble gjort. Her er gipsplatene på veggene på plass

Her er gulvet på hovedbadet ferdig avrettet
Her er hovedbadet smurt med membran

Veggene er nå flislagt. Her er mosaikken i dusjsonen

Flis på hovedbadet. Feltet til høyre er klargjort for å sette inn speil

Vaskerom

Også på vaskerommet skal vi ha MDF-plater på veggene, og disse er nå kledd på alle fire veggene. Også her ble gulvet avrettet, og er nå klart for å flislegges
Vaskerommet er ferdig på én vegg
Vaskerommet er ferdig med panel, og gulvet er avrettet og klart for å flislegges


Kjøkkenet

Kjøkkenet er også ferdigkledd med sponplater, og er også strilagt. Nå er det klart for å males. På kjøkkenet skal vi ha flis i selve kjøkkenkroken, og så blir det tregulv i resten av området.
Kjøkken før sponplatene ble lagt på
Og her er sponplantene lagt på. Her kommer også kjøkkeninnredningen etterhvert

Spisestua
Medierommet

På medierommet er det lagt gipstak, som nå er ferdig spaklet - det er nå klart for å males. På veggene har vi sponplater, som har fått strie - de er også klare for noen strøk med maling. Prikken over i`en på dette rommet er tv-veggen, som Camillas pappa har tegnet. I denne veggen skal vi ha tv, forsterkere og høytalere innebygd. Alle ledninger vil bli skjult.

Medierommet er klart for å males i tak og på vegger
Tegninga som Camillas pappa laga av veggen

Veggen er ferdig, og Thomas inspiserer og er fornøyd med resultatet
Fra teknisk rom er det laget en stor luke som vi kan nå inn til ledningene bak tv-veggen
Fortsettelsen nå blir at alle flis skal få sin plass, og så skal vegger og tak males. På flis- og malearbeid har vi Lorvik og Skjørholm,  og vi er veldig fornøyd. De har fått gjort veldig mye på kort tid. Tregulvene skal også legges, og kjøkkeninnredningen skal opp. Det er nok litt igjen enda, men det nærmer seg virkelig med små stormskritt.

1 kommentar:

  1. Herlighet så fort det går �� Det blir så bra! Kjersti

    SvarSlett