søndag 13. november 2011

Innredninger

Man har så veldig mye å forholde seg til når man skal bygge seg hus, og alle avgjørelser tar tid. Lang tid. For vår del har kjøkkeninnredningen definitivt tatt aller mest tid! Vi har vært innom mange kjøkkenleverandører, og har funnet veldig mye fint. Vi har vært fryktelig usikre på om vi ville ha grått eller hvitt kjøkken, glatte overflater eller struktur, grå eller hvit benkplate - osv. Nå har vi landa, og det kjennes veldig godt! Nordbohus bruker Norema og Sigdal som kjøkkenleverandører, men dette kunne vi trukket ut dersom vi hadde ønsket det. Det ønsket vi ikke, og endte omsider opp med kjøkken fra Sigdal. Vi dro til Trondheim en hel masse turer, og ble møtt av veldig erfarne og hyggelig Camilla (fint navn!). Og benkplata ble hverken hvit eller grå, den ble gråbrun. Kjøkkeninnredningen ble hvit/beige, med struktur - og med to brune overskap. Dette sa byggherre Camilla nei til hele veien, til vi fikk se bilder av løsningen - og falt pladask. Flisene på kjøkkenet blir gråbrune de også, i 60 * 60 cm.

Den benkplaten vi har valgt oss, i laminat

Den kjøkkeninnredningen vi har valgt, i hvit dog. Vi skal ha to brune overskap. Den er fra Sigdal  kjøkken, avdeling Trondheim.

Kjøkkentegning fra Sigdal. Og slik blir det, med Capi hvit kjøkkeninnredning, med to brune overskap i hjørnet ved vinduet. Benkplata blir i laminat, fargen er grå/brun. Skapet til venstre er overskap i samme serie, som vi har satt sammen til vitrineskap. På denne måten "utvider" vi kjøkkenet litt.
Vaskerommet vårt har vi også brukt en del tid å tenke på, når det kommer til innredning. Og utforming. I utgangspunktet tegnet vi vaskerommet helt enormt stort, men med veldig god veiledning av Nordbohus, mødre (som presiserte at all den gulvplassen ville være meningsløs) og andre huseiere kom vi fram til at rommet ble altfor stort. Så vi delte rommet, slik at vi får teknisk rom innom vaskerommet, og nå er vi veldig fornøyde. Det blir mer enn stort nok som det er i dag. Innredningen blir todelt. På den ene veggen skal vi ha oppbygd innredning, slik at vaskemaskin og tørketrommel blir opphøyd. Og utslagsvasken blir ved siden av (praktisk!). Over utslagsvasken har vi tegnet inn to overskap. På den motsatte veggen skal vi ha ett høyskap, og to skuffseksjoner på 80 cm per stykk. Vi har fått anbefalt skuffer, da disse gir mer plass og mer oversikt. I tillegg skal vi ha en sittebenk med oppbevaring under.

Vaskeromsinnredning på én vegg - på den motsatte veggen skal vi ha to skuffeseksjoner på 80 cm bredde, samt et høyskap i 1 meter bredde. Denne løsningen blir levert av Sveberg Rør AS, Verdal.
Badene har også vært en lang prosess, men vi landa nok fortere på innredning her enn på andre rom. Den baderomsinnredningen vi har valgt oss på hovedbadet så vi hos et annet par som nylig hadde bygd hus, og spesielt Camilla falt for denne. Den er brun, og ettersom at vi har valgt oss brune gulvflis og beige veggflis blir dette kledelig. Dusjløsning har vi ikke landet helt på enda, men mest sannsynlig blir det én vegg med glassbyggestein og ei glassdør. På barnas bad blir dusjen innebygd i en vegg, og utvidet med to rader med glassbyggestein. Her vil det også bli ei glassdør.

Innredningen på vårt bad. Den er brun og buet, og veldig fin. Den er fra Linn Bad, og leveres også av Sveberg Rør AS. Flisene på gulvet blir i mørk brun, og på veggene skal vi ha beige flis. 

Barnas bad, innredning fra Sveberg AS. Innredningen vil bli i hvit, ikke svart. Også denne innredningen er fra Linn Bad, og leveres av Sveberg Rør AS.Huset vårt. Det ble nok gjort endel endringer etter disse tegningene også (vi har ufatterlig mange hustegninger i permen vår). Inndelingene er endret etter denne tegningen også.

Hustegningen, utsiden fra alle sider

Det er da nok punkter å forholde seg til!
Å avgjøre lyssetting i alle rom i et helt hus på én gang er både tidkrevende og nervepirrende. Vi skal tross alt evne å tenke så langsiktig at vi kan være fornøyd om 1 år, 10 år og 30 år. Vi mener nå at vi har det meste på plass, og føler oss rimelig sikre på de valgene vi har tatt. Det er virkelig absolutt alle små ting og detaljer man må tenke på når man bygger hus, og heldigvis finnes det erfarne fagfolk innen absolutt alle områdene.

Og alt som er bestemt og avgjort - det kjennes som en lettelse hver eneste gang! (Helt til tanken "hva om..." eller "skulle vi heller..." treffer som et slag i magen).

2 kommentarer:

  1. Fint hus... hvilken hus modell på norbohus har der valgt?

    Vi skal muligens bygge og likte tegningen deres..

    SvarSlett
  2. Hei! Hustypen heter Oberon :-) Vi måtte tegne om en god del før vi kunne si oss fornøyde, men nå er vi altså veldig fornøyd med resultatet :-)

    SvarSlett