mandag 7. november 2011

Inndeling og romfølelse

Siden sist har det nok en gang skjedd veldig mye! Thomas har isolert ferdig taket i garasjen, og har også fått lagt osb-plater i taket. Den 8.november kommer det folk fra Gapo som skal demonstrere montering av garasjeport for snekkerene i Nordbohus. Taket måtte derfor gjøres ferdig før dette ble gjort. Nå mangler vi isolasjon i veggene i garasjen, og inndeling til bod bakerst i garasjen. Det skal også settes inn ei dør fra bod inn til garasjen, og fra utsiden og inn til boden.

25. oktober - Thomas har isolert taket i garasjen

Etter isolering av taket, la Thomas osb-plater. Disse skal vi etterhvert male hvit (tror vi)

Garasjen mangler nå isolasjon i veggene, og inndeling av boden bakerst i garasjonen
Utedelen til varmepumpa skal stå på utsiden av huset, og denne må stå på en støpt plate. Det må forskales og isoleres med isopor slik at det ikke skal være fare for at plata fryser. Dette har Thomas gjort, ved hjelp av Camillas pappa.

Thomas og Camilla`s pappa har ordnet klart til støping av plate ved siden av huset, som utedelen til varmepumpa skal stå på

Egeninnsatsen inspiseres
I uke 43 begynte snekkerne å dele inn rommene i huset. Vi fikk da se at rommene begynte å ta form, og dette var en suveren opplevelse. Til nå har huset vært mest reell ut fra tegninger. Og vi har selvsagt vært innom hvert steg i prosessen: grunnarbeid, grunnmur, råbygg, isolasjon. Men først nå tar innsiden av huset form, og først nå får vi en opplevelse av hvordan vårt framtidige hjem virkelig blir.

30.oktober - inndeling av rommene er påbegynt, og det er fantastisk å se at rommene begynner å ta form. Her har vi inngangen.

Barnas bad holder på å deles inn

Bad, stue og soverom er påbegynt inndelt
Det neste steget var selvsagt å få veggene opp, og da kom også romfølelsen ordentlig på plass. Nå ser vi virkelig hvor store rommene blir - og det hadde i allefall ikke Camilla trodd den dagen vi sto og så på den bittelille grunnmuren! Opplevelsen nå er stikk motsatt. Rommene føles så store, og endelig har tegningene blitt en realitet!

5. november - inndeling av rommene har tatt enda tydeligere form. Her er det tatt bilde fra kjøkkenet og inn mot stuene

Soveromsgangen

Barnas stue. Skyverdørskarmene er også montert 

Bildet tatt fra innerste stue mot stue, vaskerom og teknisk rom

Bordkledning er nå på plass, bortsett fra en liten bit foran kjøkkenet

Vi er veldig fornøyd med både bordkledning og vinduer!

Man får en oppriktig romfølelse nå som rominndelingen er så tydelig

Stua vår. Veggen til venstre, den delen ut mot storstua her vil bli betongvegg, med peisinnsats

Spisekroken vår
Takstein på hele huset er nå helt ferdig, og vi mangler bare båndtekkinga over kjøkkenet
Camilla har brukt lørdag og søndag på å rydde vekk knust takstein, ved god hjelp av ei venninne - mens Thomas er i Harstad på kurs gjennom brannvesenet. Heldigvis har vi fått unna all takstein nå, før snøen kommer. Nå gleder vi oss til å få se hele taket ferdig, når båndtekkinga er på plass. Videre nå skal elektrikerene og rørleggerene få slå seg løs, mens "våre" snekkere drar videre til neste heldige byggherrer. Man kan ikke få fullrost Nordbohus tilstrekkelig, og vi kjenner med all mulig overbevisning at vi har valgt helt korrekt husleverandør! Hadde vi skulle gjort dette igjen (men det skal vi ikke) hadde vi helt klart valgt Nordbohus igjen, og igjen, og igjen!

2 kommentarer:

  1. Huset blir såååååå fint :)Si fra når neste mini-dugnad er på gang. Kjersti

    SvarSlett
  2. Vi skal helt klart si fra, alt går så mye fortere med arbeidshjelp av beste sort ;)

    SvarSlett