mandag 13. mai 2013

Oppdatering

Ja, da er det utrolig nok 8 måneder siden sist - tida går så altfor fort! Vi har hatt mye å henge fingrene i denne tida. Vilma har nå blitt 10 måneder, og er en meget aktiv baby - natt som dag. Hun er den gladeste babyen i verden, og gjør det lett for mamma og pappa å stå opp med henne når klokka er 5.30. Siden sist har også hun fått eget rom, og hun ser ut til å trives. Vi har også fått gjort litt mer utenfor huset vårt, og vi har ryddet garasjen minst 3 ganger siden sist. Det neste som står på planen vår, ift huset, er:
  • å få på plass det elektriske i garasjen, slik at vi bare kan trykke på en bitteliten magisk knapp for å få opp garasjeporten, og ikke stå der med tilsynelatende høyst tvilsomme tyvkoblingsevner for å åpne vår egen port
  • Få lagt gressplen. Vi spør hverandre altfor ofte om vi skal satse på å så plena selv, og få avkom og nabounger til å forstå at man ikke kan tråkke på denne. På lang tid. Eller om vi bare skal legge i litt mer penger og bare rulle ut ferdigplen. I utgangspunktet høres dette ut som et enkelt valg. Men etter to år stappfulle med store valg så har vi (les: Camilla) utviklet et snev av vegring for avgjørelser
  • Få opp en hel masse hekker
For å gjøre kort prosess legger vi her inn noen bilder fra vårt liv de siste 8 måneder, så kommer det nyere oppdateringer med jevnere mellomrom framover.

Vi har plantet kulelønn. Dette gjorde vi på høsten, og disse blomstrer nå

På framsiden av huset har vi plantet barlind ved veggen, samt to skjørpil for å skille parkeringsplassen fra uteplassen
Vilma og hennes storesøsken på hennes dåpsdag 
Slik har Camilla brukt permisjonen sin: med lange trilleturer
Vilma er fryktelig glad i storebror!
Så glad i han at hun rett og slett må smake på han.
Det var veldig gøy å pynte vårt nye hus til jul, og vi hadde ei helt fortreffelig jul!

Vilma har fått fire tenner, og er blid som ei sol! Hele tida!

Vilma og pappa nyter vårsola på uteplassen foran huset. At vi valgte å legge designbetong på deler av uteplassen var et veldig godt valg. Vi skal også legge det i atriumet på baksiden av huset.

Vilma er tidvis fortvila pga skyvedørene som stenger henne ute fra storebrors stue. Storebror derimot setter nok forferdelig stor pris muligheten han har for å stenge oss andre litt ute. Men vi kan ikke få sagt det nok: foreløpig er det et veldig klokt valg å ha glassdører. Da kan han søke for seg selv, uten at han har muligheten til å stenge oss helt ute. Så får vi heller ta utfordringen når tenårene kommer med større behov for privatliv.
Vilma kan ligge utenfor skyvedøra inn til Adrian i lang tid, i håp om å få slippe inn til han

Det er så stas når pappa spiller og synger!
Da vi tegnet medierommet var tanken at alle ledninger skulle skjules. Dette gjorde vi av to årsaker. Den ene var å slippe å forholde seg til dem ift støv og rengjøring, og dermed gi rommet et renere uttrykk. Og den andre grunnen lå på den tiden i magen: vi tenkte at det ville gjøre vår babytid lettere for oss. Men akk nei. Vilma finner ikke ledningene (naturligvis), men hun simpelthen elsker forsterkeren, og skrur gjerne denne til max styrke med en gang muligheten byr seg.

Ungene bruker gulvet mye. Og gulvet tåler denne barneleken godt! Vi er så ubeskrivelig fornøyd med dette gulvet. Det er veldig godt å gå på (og krabbe på også), og det er lett å holde rent. Vi kan ikke bruke vanlig grønnsåpe på det, vi bruker et vaskemiddel tilpasset den lakkerte overflaten. Camilla savner lukten av grønnsåpe, men man må ofre noen ting for å få det man vil ha.
Bilder i yttergangen vår. Bildene har vi hengt på snor, og festet med hvite binders. På dette viset får vi byttet ut bildene ofte uten at det koster skjorta. I tillegg slipper vi å ta stilling til så altfor mange spikerhull i veggen enda - vi er nemlig fortsatt litt grådig på de hvite, nye veggene våre.

22.desember kom fotograf Camilla Suul hjem til oss og tok noen flotte bilder av ungene. Da fikk vi tatt i bruk tapeten på kjøkkenet som bakgrunn, og litt interiør som kulisser. Det var kjempefint, og vi ble veldig fornøyd med resulatet:
Vi har siden sist også fått litt mer på veggene inne, og handlet litt stasj til uteplassen på framsida. Bilder og oppdatering kommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar