fredag 17. mai 2013

Hurra for 17.mai, uteområde og bilde!

Først og fremst: Gratulerer med dagen! Hurra for Norge!

Som nevnt sist har Vilma fått seg eget rom. Hun har ikke ligget der riktig enda, da mor og far er litt trett for tiden og ser litt mørkt på å ta kampen om nattesøvnen. Det innebærer nemlig noen enda mer urolige netter før vi er der vi skal være. Men alt er lagt til rette for å få til dette nå, så vi må bare bestemme oss. Hun synes i allefall at det er et veldig morsomt rom å være i, og hun trives veldig godt der inne. Hun kan stå i lange tider ved vinduskarmen som er i helt perfekt høyde for henne, og utenfor står jo trampolina - og der er Adrian ofte. Så der er det meningsfullt å stå!

Vilmas rom. Veggen med vinduet er malt i lillafargen mørk aubergine, og bokstavene fikk hun i dåpsgave av Camillas venninne. På baksiden av dem står det små vers og rim som vi kan lese for henne
Perfekt jenterompynt!

Vi har også fått gjort en del på utsiden av huset de siste månedene. Vi la brostein i fjorhøst, og fikk plantet noen trær som nå blomstrer for fullt. Vi fikk også lagt designbetong utenfor kjøkkenet. Rune Johannessen tegner uteområdet for oss. Han driver butikken Cartofflene på Verdal, og driver også et konsulentfirma innen design og planlegging av uteområder - og vi kan virkelig anbefale han. Han har tegnet det han anbefaler ut fra våre behov (vi har behov for lettstelte planter, da fingrene våre ikke er særlig grønne). Nå gleder vi oss til at resten av uteområdet blir ferdig, med hekker, plen, brostein og designbetong!

På designbetongen foran kjøkkenet. Her har vi sola fra tidlig morgen til ettermiddagen, så denne plassen bruker vi mye
Under utstikket ved garasjen har vi også satt ut et lite bord og et par stoler. Hit kan man trekke dersom sola blir for sterk andre steder, eller man kan sitte her og ha oversikt over barnas lek på "plena" (som ikke er sådd enda) og trampolina

Brostein, sitteplasser og uteområdet sett fra garasjen

Disse rustne søylene kjøpte vi på Cartofflene på Verdal. De to store har vi plantet gress i, og i den lille brenner vi bioetanol. Det blir en veldig fin flamme, og vi synes det ble veldig fint foran husetVi har også fått på plass det elektriske i garasjen, og nå har vi lys både på og i den - og det ble så fint! I tillegg kan vi åpne garasjen med en portåpner, hurra!

1-årsjubileet for overtakelsen av huset både kom og gikk uten av vi fant det bildet som vi ønsket å ha på veggen i finstua vår. Vi har hele tiden tenkt at vi skal ha kunst der, noe unikt og noe med farge. Men vi har ikke funnet det vi letet etter. I utgangspunktet tenkte vi at vi skulle feire husets 1-årsdag med å henge opp det første bildet, men akk. Nå har vi imidlertid funnet bildet vårt, og vi er så kjempefornøyde!

Bildet kjøpte vi av en lokal kunstner, Kristin Børresen, som holder til ved Atelier 32 på Levanger
Vi har fått opp noen små bilder også
Adrian har fått et nytt bilde til sin stue også

Vilma benytter seg gjerne av at mamma er så urutinert at hun går i dusjen uten å fjerne dopapiret fra hennes rekkevidde. Det er GØY med dopapir!


Endelig! Jeg må forte meg å få ut mest mulig papir av den rullen!
Sånn ja, legger det her jeg, det er greit ja.
Jeg har altså ikke gjort noe som helst, mamma!
Åh, mamma har tenkt å tatt papiret fra meg!

I skrivende stund sitter vi ute og nyter helt ubegripelig fantastisk 17.maivær! Det har vært en varm og fin dag, med masse is. Adrian har gått i to tog, Vilma har sovet særdeles lite og vi har hatt middagsgjester. Nå begynner vi å kjenne at Vilma startet dagen sin altfor tidlig, så det blir vel snart natt her. Vi legger med noen bilder av vår dag:

Adrian er veldig gjerne behelpelig som bærehjelp, og Vilma ser gjerne at storebror bærer henne
Adrian i finstasen, superglad for å ha samla minst en million russekort!
Vilma og pappa ser på 17.mai-toget
Vilma har hatt på seg bunaden som hennes oldemor sydde til hennes tante for mange år siden
På søndag skal vi i konfirmasjon til Camilla´s niese, og det gleder vi oss til. Og straks er Camillas permisjon over. 6.juni skal hun tilbake i jobb for et par uker, før hun tar sommerferie igjen. Thomas begynner sin permisjon til høsten, så det er heldigvis en god stund til barnehagestart enda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar