onsdag 18. mai 2011

Orden i sysakene!

Da vi begynte å innse at husbygging var veien vi ville gå, startet vi med å bestille alt som fantes av huskataloger. Og vi innhentet kataloger på alt fra kjøkken og hvitevarer til alle former for dører. Og etterhvert satt vi der, med 10 000 ulike ark, kataloger og rot. Så fikk vi kjøpe tomta, og vi valgte oss Nordbohus. Vi kastet alt vi hadde av rot, og fikk orden i sysakene. For Nordbohus leverte oss en flott perm, som gjorde det mulig å rydde i praktiske ting - som igjen førte til ryddighet i tanker. Permen er nå godt fylt opp, og enda skal det flere papirer inn. Men nå kan bare alle papirer komme, for vi har orden og system må vite! Og disse papirene kan det nok være morsomt å kunne se tilbake på om 2 år, 10 år og 30 år.

Vi har tatt vare på hver eneste endring som har blitt gjort i tegningene av huset. Og det er spennende i dag, å se hva som var det egentlige utgangspunktet, og hvor vi endte opp. For kjære meg, det finnes en uendelig rekke muligheter når man skal bygge hus. Blant annet var vi i utgangspunktet fullstendig innstilt på å bygge på to plan. Men tomta er regulert for hus på én etasje, og selv om vi kunne søkt på grunnlag av at reguleringsplanen er fra 1972, valgte vi å bygge for framtida - og er i dag forferdelig glad for at vi skal ha alt på ett plan. Vi kan med andre ord bli så gamle som vi bare orker i huset vårt!

Hus- og garasjetegningen sett ovenfra

På vårt første møte med Bjørn Winge i Nordbohus, presenterte han en ny katalog for oss. Og dermed, innen 2 minutter, hadde vi avgjort hvilken dør vi skal ha på huset vårt. Så før hustype, antall etasjer og farge var avgjort - var døra på plass. Det skal mye til for at vi går tilbake på den avgjørelsen, man skal faktisk følge magefølelsen noen ganger også


Man skulle kanskje til tider ønske at andre avgjørelser, som farge på kjøkkeninnredning, type peisinnsats og hvilke vinduer man skal ha, hadde vært like enkle å bestemme seg for. Men på noen områder må man vel gå 4 steg fram og 5 tilbake - før man etterhvert kommer fram til den avgjørelsen man skal stå for. Og hva gjør det vel at man må noen steg tilbake før man kommer fram - når man har skikkelig orden i sysakene?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar